Sony Vegas Movie Studio 9 Platinum félprofesszionális vágóprogram

A Sony Vegas Movie Studio 9 Platinum verziója számára nincs akadály: akármilyen digitális videókamera kerül szóba, a legtöbb adatátviteli eszközzel, fájlformátummal megbírkózik.

SonyVegasMovieStudio_wm

Sony Vegas Movie Studio 9 Platinum vágóprogram – Előnyök és hátrányok
A Sony Vegas Movie Studio 9 nyugodtan említhető egy lapon a Final Cut Pro, a Corel VideoStudio Pro X2 IE vagy az Adobe Premier Pro vágóprogramokkal. Gyakorlatilag a videószerkesztés minden funkciója megtalálható rajta, ami azonban hiányzik belőle, az a kezdők számára kialakított varázsló funkció. A legtöbb feladat nagyjából egér jobb klikkel végezhető el, ami kissé furcsává teszi az alkalmazást, de ha hozzászokunk, akkor egészen használhatónak bizonyul. A Sony VegasPlatinum Studio 9 SD és HD minőségű felvételeket egyaránt képes kezelni. A teljes verzió tartalmaz egy író programot, a DVD Architect Studio 4.5 -öt, amivel a végeredményt könnyedén DVD-re, vagy adott esetben Blu-ray lemezre írhatunk ki.

A videó bejátszása a programmal könnyedén megy még DV kazettáról is. A kicsit problematikusabb rész maga a szerkesztés. Sajnos az alap felállás az, hogy nem jeleneteket illesztünk össze  és a végén állítjuk össze egyetlen projektté, hanem minden egyes jelenetet külön projektként kezelünk, ami néha igen csak fáradságossá teszi a vágás folyamatát. A másik gond, hogy a monitor ablak atimeline-hoz képes túl kicsi, így nehéz nyomon követni hol is tartunk a képi megjelenítésben.
Az effektek teszik igazán használhatóvá a Sony Vegas Movie 9 Platinumot. Rengeteg hang és látvány szűrő alkalmazást találhatunk itt, csak győzzük kísérletezési kedvvel!
A kimeneti oldal a mai elvárásoknak maximálisan megfelel: a Blu-ray-től a közvetlen online megjelenésig minden megoldás működik a szoftveren keresztül.

Összegzés
Negatívumként tehát a kissé kaotikus, Windows-szerű menürendszert lehetne említeni. Pozitívumként pedig a teljes körű szolgáltatásokat a digitalizálástól az effekteken át a kimeneti formátumok sokaságáig.

Forrás:
Sony Vegas Movie Studio 9 Platinum Review

Kapcsolódó linkek:
Corel VideoStudio X2 digitális videóvágó program
Adobe Premier Elements 7 – A klasszikus vágóprogram
Sony Vegas Movie Studio 9 Platinum Pro review – Sony’s editor makes moves to bring in the first-time user

Kép forrása: http://softporal.ucoz.ru

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: