3CCD, HD, Digitális Kamera- Mindenkiből lehet filmrendező?


Legalábbis az új  félprofeszionális digitális videókamerák árösszehasonlítása esetében erre következtethetünk. A régi professzionális kamerák paramétereivel most már több milliós nagyságrendű beruházás helyett már milliós ár alatt is hozzájuthatunk ezekhez a szerkentyűkhöz.

kamera

Mit is jelent a 3CCD kamera és a HD videókamera ?

Dióhéjban: a 3CCD-s kamerák sokkal kifinomultabb színélményt nyújtanak, mint a korábbi egy ccd-s érzékelővel ellátott kamerák. Elsősorban a színfelbontó képességben tűnnek ki a korábbi digitális kamerák közül. A HD technológia egyszerűen annyit tesz, hogy az ún. standard definition (kb. átlagos felbontás) formátumhoz képest sokkal nagyobb felbontásra képes. Rengeteg formátum kapcsolódhat hozzá. A HD digitális kamera jó esetben megközelíti a 35mm-es filmfelvétel minőségét. A versenyben ezen kívül még több szempont is belejátszik, így a kamera súlya, nagysága, az optika átmérője.

A félprofesszionális  HD Videókamera és profinak érezheted magad!

Ha jobban el vagy eresztve és szeretnél egy komolyabb HD kamera birtokosa lenni érdemes fontolóra venni a Canon XH-A1 , a Sony HDR-FX7E . A hagyományos DV-kazetta mellett memória kártya használható a felvétel rögzítéséhez.

Merevlemezes videókamerák
Ha  teljesen ki akarod iktatni az életedből elkészült  videófilmed  digitalizálásának vesződségét, érdemes közvetlenül merevlemezre rögzítő videókamerát választanod. A kompakt fényképezőgépekhez hasonlóan a kamerát külső merevlemezként érzékeli a számítógéped és a z elkészült filmet fájlként importálod a gépedre. Elsősorban ajánlott a Sony HDR-XR520 , vagy a Jvc GZ-HD40 .

Érdemes böngészni:
Wikipedia szócikk a HD és a 3CCD -technológiáról (angol nyelvű)

Reklámok

2 hozzászólás

  1. […] 3CCD, HD, Digitális Kamera- Mindenkiből lehet filmrendező? […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: